» » گپ داغ صاحب نیوز با رئیس هیات هندبال استان اصفهان

گپ داغ صاحب نیوز با رئیس هیات هندبال استان اصفهان

در تاریخ : 24.03.95
توسط : admin
نظرات : 0
بازدیدها : 2270
گپ داغ صاحب نیوز با رئیس هیات هندبال استان اصفهانورزش باید خودش هزینه های خودش را تأمین بکند. اما اینکه چگونه این اتفاق بیفتد در حال حاضر در کشور ما امکان پذیر نیست.
ما ورزش را رها کردیم در جایی که حمایت کننده ای ندارد و می گوییم باید خصوصی بشود، اگر قرار است دولت دستش را از پشت ورزش بردارد باید حتماً منابعی باشد مثلا صدا و سیما و …
صاحب نیوز/ ورزش و تحرک لازمه زندگی هر انسانی است و برای سلامت و نشاط انسان ها تأکید شده است. برخی هم به صورت حرفه ای ورزش را دنبال می کنند و به رشته های مختلف روی می آورند. ورزش های متنوع در گذر زمان حرفه ای تر شده و شکل و رنگ سازمانی و قانونی به خود گرفتند. امّا در همین فراز و نشیب گسترده شده ورزش ها و اداری شدن روند آنها، مشکلاتی را هم به ارمغان آورده اند که هم گریبان گیر مسئولان و هم ورزش دوستان شده است.
آشنایی با کلیات ورزش استان ظرفیت ها و محدودیت ها، صاحب نیوز را در سومین سری گپ داغ به هیات های ورزشی کشاند تا پای صحبت روسای هیات های ورزش استان بنشیند و شاید این مشکلات را گوش شنوایی بشنود و ورزش اصفهان به جایگاه واقعی خود برسد.
سید حسن افتخاری بازیکن مربی و پیشکسوت هندبال که سالهاست در بخش مدیریت این رشته در هیات هندبال استان اصفهان نیز تجربه دارد در گفتگویی دو ساعته از فضای حاکم بر ورزش اصفهان و البته ریز و درشت هندبال رشته تخصصی خود به سوالات صاحب نیوز پاسخ داد.
صاحب نیوز: چرا حال و روز هندبال اصفهان خوب نیست؟ چرا جایگاه خوبی ندارد؟
به طور قطع باید قبول کرد که هندبال اصفهان دچار یک سری فراز و فرودهایی شده است. نکته اینجاست که ارزیابی ماچگونه باشد؟ شرایط را با حال بسنجیم یا با گذشته. و اینکه آینده می خواهیم چکار بکنیم. این مسائل به هم مرتبط است.
این سوال عمیق است و باید دقیق جواب داده شود. من از شما می پرسم اداره کل ورزش و جوانان اصفهان که می گوید ما در کشور رتبه اول را داریم این آمار را با چه قیاس می کند و این حرف که می گویند وضعیت ورزش اصفهان بد است با چه قیاسی است؟ همیشه برای خوب و بد بودن باید قیاسی باشد.
صاحب نیوز: اصولاً ادارات از عملکرد خود دفاع می کنند. ما در همه زمینه ها افت داشتیم.
خیر. آمار و اطلاعات اداره کل ورزش و جوانان بر اساس عملکرد هیات های ورزشی استان است. اداره کل عملکرد شهرستان ها و هیئت ها را جمع می کند و به وزارتخانه می فرستد.
صاحب نیوز: احیاناً عملکردسازی رخ نداده است؟
وا مصیبتا سایر استان ها که پایین تر از ما هستند و استان اصفهان اول می شود. البته دست مریزاد باید گفت به عوامل دخیل در حوزه ورزش در استان اصفهان که در این وضعیت خودش را نگه داشته است. بالاخره ما را هم با تهران و مشهد و سایر کلانشهرها مقایسه می کنند که اول می شویم.
این بحث ریشه عمیقی دارد. در طی سالهای اخیر ورزش بنا بر مصوبه مجلس که مبنی بر حرکت ورزش به سمت خصوصی سازی بود، اتفاقاتی افتاد. خصوصی سازی بستر خاصی را می خواهد. نمی توان یک شبه سیستمی که مبنای دولتی داشته و تمامی هزینه های آن از طریق وزارتخانه های مختلف تأمین می شد خصوصی کرد.
در گذشته خواسته های جمع ورزشی حرفه ای نبود. در گذشته برای نفس ورزش و عرق به شهر خودشان می رفتند نه بخاطر کسب درآمد. مصوبه مجلس هم درست بود. بالاخره ورزش باید خودش هزینه های خودش را تأمین بکند. اما اینکه چگونه این اتفاق بیفتد در حال حاضر در کشور ما امکان پذیر نیست. ما ورزش را رها کردیم در جایی که حمایت کننده ای ندارد و می گوییم باید خصوصی بشود. اگر قرار است دولت دستش را از پشت ورزش بردارد باید حتماً منابعی باشد. البته دولت حمایت های ناخودآگاهی می کند. مثلاً اسپانسرهای قوتبال تقریباً به نوعی نیمه دولتی هستند. فوتبال چون جو سیاسی خاص را دارد نمی توانند دستشان را از پشتش بردارد. هیچ جای خصوصی امروز ۵۰ میلیارد به یک تیم فوتبال نمی دهد.
تمامی این از منابع بدنه دولتی ایجاد می شود. اما همین بدنه دولتی ورزش های دیگر را حمایت نمی کند. چون فوتبال یک جنبه سیاسی هم دارد و به همراه آن انسان های توانایی از دولت در هیئت مدیره ها و باشگاه ها می روند پس باید هم حمایت بشود. این اتفاق در سایر ورزش ها این اتفاقات نمی افتد و اگر هم بیفتد موقت است که بیشتر نقش مسکن را ایفا می کند. مثلاً والیبال کاشان قهرمان بود و مهرام هم در بسکتبال قهرمان بود که امروز نامی از آن ها نیست. دلیلش فقط مسائل مالی است.
چارت وزارت ورزش می گوید هیئت ها وظیفه ای در توسعه قهرمانی و تیم داری ندارند. بلکه وظیفه آن ها در قالب میانجیگری و برنامه ریزی تعریف شده است. الآن که هیچ حامی نیست هیئت هایی موفق هستند که از بدنه اجتماعی مردم شرایطی را بوجود بیاورند و پول هایی را تزریق بکنند.
صاحب نیوز: پس ما چه زمانی می توانیم خصوصی سازی را در ورزش پیاده کنیم؟
ما الآن باشگاه نداریم. در اصل تیم دار داریم. من از باشگاه هایی که در شهر خودمان فعالیت می کنند نمی گویم. چون این ها باشگاه ندارند. اینها تیم دارند و برای مثال یک تیم فوتبال دارند. مثلاً رئال مادرید یا بارسلونا باشگاه است. چرا که فوتبال و هندبال و بسکتبال و … در رده آقایان و بانوان دارند. قطعاً هم خصوصی هستند و هیچکدام دولتی نیستند. امّا چرا در آن طرف خصوصی جواب داده و در ایران این اتفاق نمی افتد؟ چون که هزینه بردار است. کسی که پول داشته باشد تا به ورزش بدهد باید هزینه های زیادی بدهد. برخی هزینه های گزافی را خرج می کنند امّا در ورزش نمی خواهند در ورزش شرکت کنند و هزینه کنند. چون در ورزش دیده می شوند و مشکلاتی زیادی برای بحث مالیات و … پیدا می کنند. ما اسپانسر خصوصی هم پیدا کنیم تازه اداره مالیاتی آن را می شناسد. پس کسی رغبت چندانی برای شرکت در این حوزه ندارد.
در باشگاه خارجی کار برعکس وضعیت موجود در داخل است. شبکه ها برنامه را از آنها می خرد و پخش می کند.
صاحب نیوز: الآن از هیات ها مالیات اخذ می شود؟
از هیات ها اخذ نمی شود. اما از کسی که اسپانسر می شود مالیات می گیرند. برای اسپانسر چه سودی دارد که مثلاً هندبال را حمایت کنند. در گذشته قانونی بود که می گفت اگر شرکتی اسپانسر ورزش شد و در ورزش هزینه کرد، دقیقاً همان مبلغ از بدهی مالیاتی آن شرکت کسر می شد امّا الآن اینجور نیست و آن شوق و رغبت گرفته شده است.
صاحب نیوز: پس اینطور که می گوئید ما مشکل قوانین داریم.
ریشه مشکلات در صداوسیماست. چرا کسی باید مثلاً به ورزش بانوان کمک کند؟ تبلیغ آن شرکت را می بینند؟ خیر. یا در مسابقات هندبال جوانان چرا باید برخی بیایند سرمایه گذاری کنند؟ وقتی دیده نمی شوند قاعدتاً نمی آیند. این مشکل باید اساساً درست بشود. باید این سرمایه گذاران بابت پولی که در ورزش می گذارند تضمین پیدا کنند که این ضمانت را فقط قوانین می تواند به ان ها بدهند که در حال حاضر این قوانین درست نیست و همه استان ها با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند.
صاحب نیوز: شما دنبال این هستید که باشگاه داشته باشید؟ باشگاه سازی کرده اید؟
همه به دنبال این هستند. خود اداره ورزش و جوانان هم به دنبال این موضوع است. متأسفانه سرمایه گذاری برای باشگاه نیست.
صاحب نیوز: یک باشگاه در سال چقدر هزینه می خواهد؟
بستگی به میزان کار باشگاه دارد. اگر بخواهند فقط برای اسم، باشگاه بزنند طبیعتاً هزینه ای ندارد. اگر در رشته هندبال بخواهد همه را پوشش بدهد سالیانه ۲ میلیارد هزینه بردار است.
صاحب نیوز: یعنی ما در استان صنعتی اصفهان چنین اتفاقی را نمی توانیم شاهد باشیم که این مبلغ هزینه بشود؟
ما الآن از فولاد مبارکه تقدیر می کنیم که هندبال نیمه جان اصفهان را حفظ می کنند و همچنین از طرفی هم شهرداری کاشان را هم داریم. در آقایان این دو تیم در لیگ برتر هستند و در بانوان هم ذوب آهن را داریم. من از این باشگاه ها تشکر می کنم که از ورزش هندبال حمایت می کنند. یک سری باشگاه هایی هم داریم که به تعقیب آن ها هستند. مانند شرکت پیام صنعت فولاد سپاهان که هندبال ساحلی ما را به خوبی حمایت می کند.
درست است، در فولاد مبارکه این سرمایه گذاری به خوبی انجام می شود امّا حقیقتاً با مشکل روبرو است. شرایط مالی فعلی آن ها با شرایط مالی ۵ سال پیش آن ها بسیار متفاوت است. ما باید فضاهای مناسب را بای باشگاه ها ایجاد کنیم و این از دست هیئت خارج است.
صاحب نیوز: شما الآن وضعیت ورزش اصفهان را خوب می دانید؟
خیر. من وضعیت ورزش اصفهان را اصلاً خوب نمی بینم. ریشه بسیاری از این نارضایتی هم به مشکلات مالی برمیگردد.
صاحب نیوز: یعنی بازیکنی هم که در تیم های خارجی بازی می کند به خاطر مسائل مالی است؟
ببینید، وقتی بازیکنی به حدی می رسد که تیم های خارج از کشور هم خواهان او هستند ما نمی توانیم حد و مرزی برای فعالیت حرفه ای ورزشی او تعیین کنیم. البته اصفهان استانی نیست که محتاج تک مهره ای باشد. ما بازیکنان زیادی داریم. الآن حدود ۱۵ بازیکن از اصفهان در استان های دیگر بازی می کنند.
صاحب نیوز: چرا در اصفهان بازی نکردند؟
یکی از دلایل این بود که قرادادهای مالی به آن ها پرداخت نشد.
صاحب نیوز: پس مشکل اسپانسرها دقیقاً چیست؟ فقط دیده شدن؟
من فکر می کنم اصل قضیه اینطور باشد که اسپانسر ها دلخوشی بیشتری می خواهند. البته مدیران موفق هم می توانند خیلی اثرگذار باشند. گاهی اوقات اسپانسرها روی تیمی آن حساسیتی که لازم است را ندارند.
صاحب نیوز: کار اساسی در این زمینه چیست؟
همانطور که گفتم اول باید صداوسیما باید برنامه ها را بخرد.
صاحب نیوز: تعامل شما با سایر دستگاه ها و نهادهای مرتبط با حوزه ورزش چگونه است؟
ارتباط ما بسیار خوب است. من می توانم بدون اغراق بگوئیم که در بحث ارتباط با سایر نهادها، بین بقیه هیئت ها رتبه اول را داریم. ما در سال گذشته با همکاری آموزش و پرورش کلاس های مربیگری برگزار کردیم. همکاری در حال انجام است. اما آن سازمان هم مشکل منابع دارند.
صاحب نیوز: قرار بود که هندبال ساحلی را بین المللی کنید. با این تعاملات خوبی که گفتید با نهادها دارید چرا این اتفاق نیفتاد؟
من در مجمع فدراسیون هدنبال کشور به دکتر سجادی گفتم که تکلیف هیئت ها را مشخص کنید. شما از هیئت ها چه می خواهید که ایشان اذعان کردند با شرایط فعلی هیئت ها باید کار خودشان را بکنند. معنی این حرف این است که با تمام سختی ها باید کار خودتان را بکنید. با مشکلات عدیده اقتصادی و مدیریتی کار مشکل است. اما یک سری مشکلات پایه ای هم هست.
صاحب نیوز: مثلاً چه مشکلاتی؟
مثلاً اینکه در پایه دبستان معلم ورزش نباشد.
گپ داغ صاحب نیوز با رئیس هیات هندبال استان اصفهان
گپ داغ صاحب نیوز با رئیس هیات هندبال استان اصفهان
گپ داغ صاحب نیوز با رئیس هیات هندبال استان اصفهان
گپ داغ صاحب نیوز با رئیس هیات هندبال استان اصفهان

صاحب نیوز: هندبال اصفهان را برای ما ارزیابی می کنید؟
ما در لیگ برتر در دو سه سال اخیر افت داشتیم و رشدی نداشتیم. درست است. ولی واقعیت این است که نسبت به ورزش های دیگر بهتر هستیم. اما در شهرستان ها در پایه ها بسیار فعالیت می کنند و زحمت می کشند و این موضوعی نیست که بتوانیم چشم پوشی کنیم. استان اصفهان در سال ۹۴، ۵۰ اعزام مسابقات کشوری داشته است. که یعنی از این اعزام ها بازی سالنی بانوان و آقایان بوده است. در همین مسابقات فولادمبارکه و نجف آباد قهرمان شدند. از طرفی فولادمبارکه سپاهان در دسته یک بانوان قهرمان کشور شد و در ساحلی هم همه مقام های اول و دوم در تمامی رده ها همه از آن اصفهان بوده است. نونهالان خمینی شهر قهرمان کشوری بود.
صاحب نیوز: وظیفه شما در قبال این تیم های مقام آور و پرافتخار چیست؟ چه حمایتی می کنید؟
ما کلاس های آموزشی برای مربیان می گذاریم. همچنین هر هفته برای داوران هم کلاس هایی داریم. ما بهترین مربی ها را داریم. بیشترین نیروهای اجرائی فدراسیون فوتبال از اصفهان است. می توان گفت هندبال اصفهان ۵۰ مربی تزار اول دارد. البته برای خیلی از این مربیان فضای باشگاهی نیست. مثلاً ما ۱۵ مربی سطح ملی داریم. این نعمت در هر استانی نیست. خیلی از کمیته های اجرائی فدراسیون هندبال نیروهای اصفهانی دارند.
صاحب نیوز: الآن موفق ترین شهرستان کدام است؟
در سال ۹۴ شهرستان نجف آباد بود. نجف آباد در جوانان کشور، جوانان ساحلی کشور و امیدهای ساحلی قهرمان شد. نجف آباد در دسته یک کشور تیمی است که اگر حمایت بشود می تواند تیم خوب لیگ برتری باشد.
صاحب نیوز: تعاملی مثلاً با شهرداری نجف آباد نداشتید؟
ما بیشتر دنبال دانشگاه آزاد نجف آباد هستیم. چون نیروی هندبالی در دانشگاه آزاد نجف آباد داریم. دانشگاه آزاد نجف آباد یکی از ظرفیت هایی است که در هندبال می تواند نمونه کشوری باشد.
من فکر می کنم که دانشگاه ها باید به ورزش کمک کنند. در اروپا و امریکا قهرمان ها از دل دانشگاه ها بیرون می آیند ولی در ایران دانشگاه ها اهمیتی به این موضوع نمی دهند. این هزینه ای که به عنوان سرانه ورزشی اخذ می گردد کجا می رود؟ دانشگاه باید تیم داشته باشد. در طول سال باید لیگ دانشجویی داشته باشند.
صاحب نیوز: وضع در آموزش و پرورش چطور است؟
ما نامه کتبی داده ایم که حاضریم مسابقات مدارس را برگزار کنیم. گفتم که شما فقط بخشنامه بزنید و عوامل فنی و سالن همه امکانات هم از ما باشد. ولی به دلیل اینکه می ترسند دررشته های دگیر هم مدعی پیدا کند قبول نکردند و این کار انجام نشد. نوجوانی که از مدرسه بیرون آمد کجا باید حمایت بشود. ما فقط شعار همگانی می دهیم اما در اصل به همگانی اهمیتی نمی دهیم. مگر تیم سپاهان سالی چند نفر می تواند جذب کند؟
صاحب نیوز: در صحبت های شما مشخص بود بازیکنان اصفهانی خوش درخشیدند. درست است؟
وقتی یک نوار خوب است و رو به بالا و صصود باشد اگر زمانی دچار نقصان شد برای بازگشت به زمان اوج موضوع سخت می شود.

باشگاه فولاد مبارکه سپاهان زمانی در اوج قهرمانی ها و پیروزی ها بود و ادامه داشت، ولی زمانی با یک نوسان و افت یک ساله موجب شد که در همه موضوعات مدیریت، مربی و جذب بازیکنان کار کند. روزی که بازیکنان از اصفهان رفتند خودشان نیز در حیرت بودند که چگونه به آنها رضایت نامه داده شده است. هر جای دیگری غیر از فولاد مبارکه بود شاید به این سهولت رضایت نامه نمی داد که بازیکنان به راحتی و بدون پرداخت هیچ پولی بروند با اینکه روی آنها سرمایه گذاری شده بود.
بازیکنان اگر به این درجه رسیدند، واقیعت این است که حق رشدی پرداخت نشد. وظیفه من این است که از حقوق باشگاه سپاهان و هیئت هندبال استان دفاع کنم. زحمت ها برای این مجموعه کشیده شده است. اگر بخواهید به اسم می توانم بگویم در حالیکه هیچ حق رشدی دریافت نکردند.
ما از پیشرفت بچه ها خوشحال هستیم ولی همان باشگاه ثامن الحجج که این بازیکنان را جذب کرد و با آنها افتخارات زیادی کسب کرد هیچ حق رشدی پرداخت نکرد. یا باشگاه های خارجی که بچه ها ما برایشان بازی می کنند هیچ چیزی پرداخت نکردند.
صاحب نیوز: در قانون این بحث آمده است؟
در بعضی رشته ها مانند فوتبال حق رشد قانونی است ولی در هندبال اینگونه نیست. ما از پیشرفت آنها ناراضی نیستیم ولی اینکه از حقوق آنها دفاع نشده واقیعت ندارد، در بهترین زمان هندبال بودند. در زمان پیشکسوتان هندبال که شاخص زمان خود بودند نه امکانات و نه باشگاهی بود که پول چندانی در ورزش نبود که بتواند زندگی را تامین کند. ما متاسفیم که بازیکنان ما مثلا در شهرداری کاشان یا فولاد مبارکه پول کمی می گیرند.
صاحب نیوز: سقف قرارد شما چقدر است؟
سقف قرارداد پایین است. سقف سپاهان امسال ۱۱۰ تومان بوده است. البته سه نفر با این قیمت هستند. بقیه از نوزده تا پنجاه تومان. این قیمت قرارداد است البته اگر پرداخت کنند. تیم ها از نظر روحی بسیار کم آوردند.
صاحب نیوز: شما رقیبی برای اصفهان می بینید؟
ما بچه های خود اصفهان مقابل خودمان بازی می کنند. مثلا در منیزیم مربی، سرپرست و سرمربی اصفهانی هستند. بهترین بازیکنان آنها اصفهانی هستند.
هندبال اصفهان در کل سالانه با دو میلیارد ساپورت می شود ولی همین باشگاه می گوید ما نمی توانیم انجام دهیم. ما از اصفهان هم مربی صادر کرده ایم و هم بازیکن. در سراسر ایران اکثر تیم ها بازیکنان اصفهانی دارد که جز بهترین ها هستند. با تمامی بحث ها و موضوعاتی که هست هیات هندبال اصفهان در بین هیات های هندبال کشور اول شده است.
صاحب نیوز: هندبال در کدام استان ها قوی تر است؟
هیج کجا مانند اصفهان این تعداد تیم و بازیکن ندارد. در بعضی شهرها مانند اراک که آن هم از خودشان نیستند و از شهرهای اطراف آورده است. تا حدودی نیز در مشهد تیم ثامن این چند سال در بخش جوانان خوب کار کرده است.
صاحب نیوز: فساد در هندبال را چگونه می بینید؟ از فساد رفتار غیر اخلاقی گرفته تا بحث های مدیریتی.
اخلاق در هندبال به شدت سقوط کرده است که نتوانسته اند جلوی آن را بگیرند. از زمانی بازیکنان بدترین رفتار را در زمین نسبت به داور داشته اند. در هندبال چون پولی نیست دلالی وجود ندارد.
صاحب نیوز: شنیده ایم که شما رابطه خوبی با آقای سلطان حسینی دارید.
رابطه ما به خاطر تلاشی است که در این هیئت انجام می شود و منحصر به شخص من نیست و نتیجه کار یک مجموعه است. ایشان همیشه از ما حمایت داشته اند. در مجوعه هندبال به گونه ایی است که همه در حال کار هستند و کسی اینجا منتظر کمک رسانی از فدراسیون یا اداره ورزش نبوده است و منحصر به امروز نیست و شاید از ابتدای تشکیل هیئت هندبال اصفهان در سطح بالایی بوده و کار خود را انجام می دهند.
مسابقات به هر شکلی که بوده انجام شده است. به هر حال این حمایت ها به دلیل توانایی و پتانسیل کلی هیئت است. بسیاری از مربی ها و کارکنانی که دیده نمی شوند ولی وظیفه خود را به خوبی انجام می دهند. هیچ کاری در این هیئت روی زمین نمانده و همه مشغول هستند.
ما اخیرا تیم پیشکسوتان را داریم که حاج آقا اخوان مربی هستند. در هیئت ما چهارشنبه آخر هر ماه پیشکسوتان دور هم هستند و تشکیل جلسه می دهند. اکثر هیئت ها پیشکسوتان دلگیر هستند ولی هیئت هندبال را خانه خود می دانند و بحمدلله همه کمک می کنند.
صاحب نیوز: با توجه به بحث اقتصاد مقاومتی در حال حاضرمربی داخلی توانمند در ایران داریم که نیاز به مربی خارجی نداشته باشیم؟
بله، نه تنها مربی برای داخل کشور بلکه در سطح آسیا که ما مدرس هم داریم. مشکل این است که ما هنوز به مربیان داخلی بها نداده ایم و اجازه نمی دهیم یک بار تیم با مربی ایرانی به مسابقات برود.
صاحب نیوز: رقیب ما در آسیا کیست؟
در آسیا می توانیم بگویم اگر بازیکنان ما قوی باشند، به جز قطر که از کشورهای اروپایی بازیکن می گیرد می توانم به جرئت بگویم ما قهرمانی آسیا را داریم. حتی با وجود قطر ما دوم یا سوم هستیم.بچه های با با یک تیمی که کامل نبود توانستند کره را ببرند و در مسابقات جهانی پنجم شوند.
صاحب نیوز: با همه این توضیحات به نظر شما چرا موفق نبودیم؟
اینکه بخواهیم دلیل عدم دریافت نتیجه مطلوب در مسابقات را بفهمیم می توانم بگویم اول هدف گذاری نادرست داشتیم.
هدف گذاری ما برای المپیک الان زود بود ولی برای جهانی حق ما بود. ما یک تیم کامل و خوب را بردیم برای مسابقات المپیک که دوم شد. ما در مقدماتی جهانی مجموعه یک خودباوری پیدا کرد و فکر کردند مربی نتیجه گرفته در صورتیکه این نتیجه با وجود بازیکنانی بود که نتیجه ده سال تلاش کشور بود و از حمایت فدراسیون قبلی و فولاد مبارکه سپاهان برخوردار بود.
ما ظرفیت جهانی شدن را در این برهه زمانی داشتیم ولی هدف گذاری برای المپیک زود و تنها یک رویا بود. متاسفانه یکی از دلایلی که تیم ملی نتوانست انسجام خود را حفظ کند ضعف در بخش مدیریتی بود. مشکلات مربی به کنار ولی ما سرپرست واحدی نیز نداشتیم. در مقدماتی المپیک یک نفر بود، در همان زمان دو نفر دیگر عوض شدند. در بحرین دوباره نفر دیگری آمد. کسی که بتواند ارتباط مناسب را با بازیکنان و مربی و فدراسیون برقرار کند وجود نداشت. می توان گفت یک حلقه مفقوده بوجود آمد.
یکی از سیاست گذاری های اشتباه فدارسیون این بود که تیم ملی را در زمان سه ماهه بین مقدماتی المپیک تا مقدماتی جهانی رها کرد. بچه ها رفتند داخل لیگ و آسیب ها را دیدند و حتی به مرحله بعد هم نرسیدند. برای مسابقات نیز نفراتی را با عنوان اینکه مسن شده اند حذف کرد در حالیکه واقعا اینگونه نبود.
وقتی بخواهیم برای یک بازیکن ملی نفر جایگزینی مشخص کنیم نیاز به زمان است و یک روزه امکان پذیر نیست. این اشتباهات وجود داشت و من فکر می کنم فدراسیون هندبال الان به این موضوع رسیده است.
صاحب نیوز: هندبال ما باید از کجا سبک بگیرد؟
ما باید سبک هندبال خود را از جایی بگیریم. این موضوعی بود که من در اتاق فکر نیز مطرح کردم. یا از آلمان که صاحب سبک است یا از بلوک شرق آسیا. و مربی که از خارج آوردند باید این سبک را اجرا می کرد. مربی که برای تیم ملی هندبال انتخاب می شود باید بسیار قوی باشد، چرا که بازیکنان رفته اند لژیونر شده اند و اروپا را دیده اند و زیر بار هر کسی نمی روند.
ما امروز نمی توانیم یک آدم معمولی که خودش تا چند روز پیش بازیکن بوده بیاوریم و بگویم تو مربی تیمی هستی که انتظار قهرمانی جهان از آن می رود. این امکان پذیر نیست. چون بازیکنان رده های بالای اروپا را دیده اند، در جام اروپا بازی کرده اند، فدراسیون هندبال اگر می خواهد مربی خارجی بیاورد باید به دنبال کسی باشد که بسیار قوی عمل کند و رزومه موفقی داشته باشد.

صاحب نیوز: نظر شما برای انتخاب مربی به عنوان یک کارشناس از کدام کشور است؟
به نظر من ایران از نظر پرداخت هزینه و مجموع موضوعات از کرواسی و اینها بهتر می تواند مربی بیاورد. الان موضوع این است که کسی باید انتخاب شود که دارای رزومه جهانی باشد. ولی برعکس در هندبال ما کسی می آید که حتی رزومه هم ندارد.
صاحب نیوز: هزینه یک مربی چقدر است؟
مسلما یک مربی با این شرایط شاید بخواهد بالای ۲۵ دلار در ماه بگیرد که طبیعی است. وقتی ما بخواهیم نصف این هزینه را پرداخت کنیم بدیهی است که نتیجه نیز همین می شود. مربی هم فن، هم دانش و هم هنر است.
صاحب نیوز: پایه هندبال ما در حال حاضر قوی است که به موضوعات دیگر بپردازیم؟
قوی است ولی مانند قبل هم نیست. ما بازیکنی که در یک سال در سه رده سنی بتواند بازی کند نداریم ولی در اصفهان این بازیکنان بوده اند. استکی، جمالی، برخورداری و شفیعی کسانی بودن که در سه رده سنی می توانستند بازی کنند.
در دو سال اخیر نوجوانان و جوانان ما موفق نبوده اند ولی در دوره های قبلی ما قهرمانی و نائب قهرمانی داشته ایم.
صاحب نیوز: در پایان چند کلمه مطرح می کنیم، هر چه به ذهنتان رسید بگوید.

علیرضا رحیمی: مدیری که به ورزش اصفهان و هندبال کشور خدمت بسیاری کرد
خطا دو دقیقه: بازیکنی که خطای شاید سهوی می کند
هندبال ساحلی: در ایران پیشرفت کرده و می تواند در آسیا جایگاه ویژه ایی بدست آورد. اگر سرمایه گذاری شود بهتر از هندبال ساحلی در رنکینگ جهانی نتیجه می دهد.
رسانه های اصفهان: با وضعیت فعلی به جای دامن زدن به اختلافات به ورزش کمک کنند.
ایمان جمالی: بازیکن شایسته ایرانی که توانسته در لیگ بازی های اروپایی بازی کند که افتخار کمی نیست ولی عدم حضور او در تیم ملی به هر دلیلی برای هر ایرانی خوب نیست
مهدی اخوان: مربی سختکوش و پرتلاش در هندبال. الگوی خود من در هندبال آقای اخوان هستند. نگهدارنده هندبال اصفهان
صاحب نیوز: اگر صحبت پایانی دارید بفرمایید.
کسانی که در گذشته برای هندبال اصفهان زحمت کشیدند باید به نوعی تقدیر شوند. چون ما می دانیم که با دست خالی و بدون هیچ چشم داشتی کار کردند. از جناب هنرمند که مربی اول هندبال بودند که اخلاق را سرلوحه خود قرار دادند و به دیگران تزریق کردند تا جناب میرحسینی که زحمات زیادی خصوصا در بخش داوری کشیدند. آقای نقشینه که بیش از بیست سال سکان دار هندبال اصفهان بودند. اعتقاد من این است که بدون کمک و همکاری نمی شود هیچ کاری کرد.
دسته بندی : اخبار و گزارشات
بازگشت
تگهای مطلب :
بازدید کننده گرامی ، بنظر می رسد شما عضو سایت نیستید
پیشنهاد می کنیم در سایت ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید .
گزارش تصویری

باشگاه سپاهان

سپاهان

بازیکنان سپاهان

تیم سپاهان

سایت سپاهان